Dry needling

Dry needling is een behandelmethode die gericht is op het snel ontspannen van spieren. De therapeut/e probeert de triggerpunten in de spieren aan te prikken door middel van een zeer dun naaldje. Het inbrengen van het naaldje in de huid voelt u in principe niet. Wanneer de naald dieper in de spier wordt ingebracht en in de buurt van een triggerpunt komt, kan er een verkrampt gevoel opkomen. Als de punt van het naaldje het triggerpunt bereikt, spant de spier heel kort aan en kan de uitstralende pijn even gevoeld worden die door het triggerpunt veroorzaakt wordt.

Tijdens de behandeling kan soms een zogenaamde tijdelijke vegetatieve reactie ontstaan: men wordt wat zweterig, rillerig of misselijk.
Na de behandeling kan het behandelde lichaamsdeel zwaar aanvoelen, maar ook dit is van korte duur.

Dry needling is een zeer snelle efficiënte techniek en kan in veel gevallen leiden tot een onmiddellijke vermindering van de pijnklachten met een langdurig aanhoudend effect

Dry needling is geen behandeling op zich, maar eerder een behandeltechniek. We zullen deze techniek steeds gebruiken in combinatie met oa. houdingscorrectie, stretching en oefentherapie om op deze manier een goede totaalbehandeling samen te stellen voor uw klacht.